”Min fru är i nionde månaden och jag är inlåst”

2007-02-21 16:28:58
Under protesten i Märsta kontaktades Offensivs utsända av flera inlåsta flyktingar. Mena Uhba från Egypten har suttit i häktet i över sex månader i två perioder. Bakom samma låsta dörrar fanns Suhee Yadmaa från Mongoliet, som berättar:

”Min fru är nu gravid i nionde månaden och min äldre dotter är fem år. Jag är inlåst på förvar eftersom myndigheterna tror att jag ska försvinna, och kan inte ta hand om min familj.
Jag har sagt till både polisen och Migrationsverket att jag vill söka asyl igen. Migrationsverket och domstolarna måste ta hänsyn till min situation och släppa mig på uppsikt åtminstone.”

5-åring

”Min fru skall föda barn vilken dag som helst och är i akut behov av min hjälp. När min fru ska föda barn kanske min flicka på 5 år blir ensam hemma, min fru är rädd för att lämna ifrån sig vår dotter till någon. Migrationsverket har sagt att socialtjänsten ska ta vår dotter ifrån oss. Min dotter pratar bara mongoliska. Myndigheterna splittrar vår familj.
Jag vore mycket tacksam om ni kunde hjälpa mig på något sätt.”

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!