Minister Billström pressad i Luleå

2011-11-03 12:53:40
Migrationsminister Tobias Billström var på Luleå tekniska universitet och höll en föreläsning i veckan. Ministern började med att hylla den svenska asylpolitiken, utan att övertyga. Josephine Landström ställde en fråga;
− Förra veckan blev en ezidier från Irak mördad efter att Migrationsverket ansett att det var säkert att återvända. Sverige har blivit dömt 11 gånger av FN:s tortyrkommit­té för vår migrationspolitik, vilket är flest gånger i hela världen. Vad har du att säga i ditt försvar?
När Billström skulle svara vägrade han ta ansvar. 5 minuter innan mötets slut vecklades en banderoll ut med texten ”Försvara rätten till asyl” och Billströms hantlang­are blev nervös och började fota banderollen och personerna kring den.
Agnes von Rosen

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!