Ministern fick besked: Riv muren!

2016-06-21 10:21:59


12 867 namn överlämnades till regeringen.

12 867 personer har skrivit på Rättvisepartiet Socialisternas (RS) namninsamling till försvar av rätten till asyl. Den 20 juni lämnades de över till regeringen, dagen innan besluten om de nya stora försämringarna för flyktingar. Underskrifterna har samlats in på gator och torg runt om i landet.

– Här är våra krav, sa Per-Åke Westerlund, RS, och läste upp från listorna:
• Försvara rätten till asyl och familjeåterförening.
• Nej till kortare uppehållstillstånd och lönedumping.
• Riv EU:s och Sveriges flyktingmurar.
Rasmus Lenefors, pressekreterare hos den ansvariga ministern Morgan Johansson (S), tog emot de många namnlistorna.

Namninsamlingens krav svarar även på frågan om var pengarna ska tas, samt kritiserar Sveriges vapenexport och militarisering som faktorer bakom krig som tvingar människor på flykt.
• Det finns pengar – låt de rika och bankerna betala.
• Stoppa svensk vapenexport och samarbete med Natos militarism.
• Global kamp mot imperialismens krig och plundring.
– Det starka stödet för våra krav visar att solidariteten lever och att många vill ha en ny kurs. De förstår att regeringens lagförslag om korta uppehållstillstånd och närmast totalstopp för familjeåterförening är en del av en högervridning, kommenterade Per-Åke Westerlund.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!