Minnescermoni för Walter Medina

2015-07-01 14:50:23

foto: Natalia Medina
Walter Medina sköts till döds för sin opposition mot militärkuppen i Uruguay.

Den 8 juli 1973 blev Walter Medina, 16 år gammal, mördad av en polis i Uruguay. Han blev skjuten i ryggen när han på en mur skrev Consulta Popular (folkomröstning) som en protest mot diktaturen i landet.

I  juni 1973 utförde militären i Uruguay en kupp. Två veckor efter militärens maktövertagande begav sig Walter Medina, som hade varit politiskt aktiv i flera år, ut för att i protest mot militärkuppen göra en muralmålning i sitt bostadskvarter. Han hann aldrig avsluta texten.

Walter var socialist, aktivist, poet, tidningsbud och student. Var med och hedra hans och de sydamerikanska diktaturernas offer genom att avsluta den muralmålning som Walter påbörjade.

Vi samlas på Cyklopen i Högdalen klockan 14.00 och målar, spelar musik, läser poesi och grillar. Alla är välkomna att sluta upp.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!