Moderater kopierar sverigedemokraterna

2008-09-01 15:20:11
Tänker moderaterna bli de nya sverigedemokraterna? I ett desperat ut spel säger en arbetsgrupp med migrationsminister Tobias Billström i spetsen att den svenska staten måste ställa hårdare ”krav på människor från andra kulturer”.
Arbetslösheten bland invandrare sägs bero på invandrarna själva: “Det finns ingen rättighet för just invandrare att vara arbetslösa i någon speciell del av Sverige”.
Men vilka är ansvariga för att arbetslösheten stiger och allt fler varslas om avsked i Sverige idag? Det är inga andra än högeralliansens vänner, direktörerna, som genomför neddragningarna för att rädda storföretagens vinster.

Det moderaterna är ute efter är att skapa en låglönemarknad med ”enklare tjänster”, där invandrarna ska jobba.
Högerregeringen och inte minst moderaterna är desperata i att trots fallande stöd försöka vinna val et 2010. Billström och kompani hoppas på att det ska gå genom att vädja till rasism och fördomar. De pratar om krav, men ställer inga krav på de spekulanter som spelar bort miljarder på börsen.

Det är direktörer och högerpolitiker som tillhör ”andra kulturer” än arbetare, pensionärer och arbetslösa. Deras vinstkultur förstör miljön, sänker levnadsstandarden och urholkar offentlig service.
Särskilt fackföreningar na måste slå tillbaka försöken att splittra ”svenskar och invandrare”. Försämringar och hårdare krav mot en grupp lågavlönade kommer att drabba alla. Arbetare och ung- domar måste kämpa gemensamt mot högerpolitiker och kapitalism – för jobb, utbildning och lika villkor för alla.
Rättvisepartiet Socialisterna står för kamp mot rasism, för demokratisk socialism.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!