M:s favoritdirektör behåller miljonlönen

2013-08-28 10:37:19
Den nu avsatta generaldirektören för Arbetsförmedlingen (AF), Angeles Bermudez-Svankvist, tillsattes av regeringen år 2008 för att göra myndigheten till en spjutspets i Alliansens så kallade jobbpolitik.
Bermudez-Svankvist blev den näst bäst betalda av landets alla generaldirektörer.
När hon avsattes hade hon en månadslön på 142 400 kronor i månaden. Efter att hon fått sparken får hon samma lön i ett år framåt.


Den sparkade generaldirektören får mer pengar varje månad än vad arbetslösa tvingas leva på under ett år.

Med den nye generaldirektören skulle Arbetsförmedlingen bli ett ”jobbhus”, enligt den dåvarande moderata arbetsmarknadsministern Sven Ott Littorin.
På Moderaternas partidagar 2011 var hyllningar till Bermudez-Svankvist en särskild punkt på programmet.
De moderata hyllningarna ägde rum samtidigt som Arbetsförmedlingen klämde åt arbetslösa (nya trakasserande kontrollåtgräder införs den 1 september) och generaldirektören hotade AF-anställda som vågade sin mening med avsked och sänkt lön.
Det som kallades ”jobbhuset” blev en kassako för mer eller mindra skumma jobbcoachföretag.
Enbart under 2011 betalades 562 miljoner kronor ut till 801 olika företag.
Som tack för högerns alla ryggdunkningar och miljonlönen ställde generaldirektören alltid upp när regeringen ville ha friserade siffor och undersökningar som skulle bekräfta ”jobbpolitikens” framgångar.
Hon hävdade till och med att Arbetsförmedlingens egna undersökningar visat att alla som slavar i Fas-3 var nöjda och glada!

Idag går rekordmånga 400 000 utan jobb och antalet långtidsarbetslösa fortsätter att öka.
Det är resultatet av en kraschad högerpolitik och Arbetsförmedling.
Efter Bermudez-Svankvist avsked – ge regeringen sparken!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!