”När vi kämpar, vinner vi!”

2016-04-01 18:37:33
Socialisten Kshama Sawant talade förra fredagen på Bernie Sanders hittills kanske allra största valmöte, kvällen innan Washington States väljare levererade en jätteseger för Sanders med 73 procent av rösterna. Uppskattningsvis 30 000 kom till Seattles basebollarena Safeco Field.

”Naturligtvis har Sanders i Seattle-området något av en hemmaplansfördel, som konkurrerar med Clinton på samma tuva som två gånger har valt Socialist Alternatives Kshama Sawant till Seattles kommunfullmäktige (en av nio i stadens styrelse, Offensivs anm.)”, skriver CWI-sympatisörerna i Socialist Alternative på sin hemsida.

Innan Bernie intog scenen talade Kshama Sawant och efterlyste en ”nytt parti för de 99 procenten.” Det här är vad hon sa till tiotusentals jublande mötesdeltagare på Safeco Field:

”Seattle, är ni redo för en politisk revolution? Är ni redo att välkomna Bernie Sanders till den första större staden som vann 15 dollar i minimilön?

Mitt namn är Kshama Sawant. Jag är staden Seattles socialistiska kommunfullmäktigeledamot. Jag valdes utan att ta emot ett enda öre av företagens pengar, genom att kräva 15 dollar i timmen och ställa upp som en oberoende kandidat mot företagsetablissemanget.

Vår gräsrotskampanj var fokuserad på frågan om 15 dollar i timmen, något som det politiska och företagsetablissemanget hånade. Men vi vann. Vet ni varför vi vann? Eftersom vi organiserade! Eftersom arbetarna i Seattle organiserade.

Eftersom: När vi kämpar, vinner vi! [utropades flera gånger]

I november förra året blev jag omvald trots att en halv miljon dollar av företagens pengar satsades mot oss. Det är vad Bernies kampanj handlar om: att kämpa emot och kasta ut företagspolitikens regelbok.

Systrar och bröder, vi måste stå enade mot miljardären Donald Trumps intolerans, kvinnohat och islamofobi. Men låt oss vara tydliga, Trumps avskyvärda kampanj kommer inte från intet. Den växer ur det träsk av rasism och sexism som företagspolitiken simmar i.

Låt oss säga vad vi står för högt och tydligt: ​​Black Lives Matter!

Systrar och bröder, det är bara 90 företag som har orsakat nästan två tredjedelar av de globala koldioxidutsläpp som bränner upp vår planet. Detta är en produkt av de gigantiska casino-spekulationer som har skapats av Wall Streets rånare. I detta system är marknaden Gud och allt offras på profitens altare.

Framtiden för vår planet kräver att vi demokratiskt beslutar hur man använder resurserna i dessa gigantiska företag genom att ta dem till demokratiskt offentligt ägande. Det är vad demokratisk socialism är – att sätta människor och planeten före vinsten!

Vi behöver en president som kämpar för arbetande människor, för facket och för invandrare. Vi behöver INTE en president som har tagit emot miljontals dollar från Wall Streets banker!

För som Bernie säger är det inte kongressen som reglerar Wall Street, utan de som kontrollerar kongressen. Stora företags fonder kontrollerar dessa partier. Jag håller med Bernie, vi måste tänka stort och utanför boxen.

Vi behöver ett nytt parti beståendeav de 99 procenten och vi behöver kandidater som överallt kämpar för vad Bernie efterlyser: 15 dollar i timmen, sjuk- och hälsovård för alla och fri utbildning.

Jag vill känna `the Bern (hettan) till november, vill ni?

Vi måste bygga en revolution som verkligen kan ta vårt land ur miljardärernas händer till de arbetande människornas händer.” ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!