Nästan 85 000 kr i januari

2009-02-04 15:41:50
Hotet mot jobben och Israels terrorkrig i Gaza satte sin prägel på januari. Högre politisk temperatur ökade också försäljningen av Offensiv och resultatet i ekonomikampanjen.

Offensivs och Rättvisepartiet Socialisternas ekonomikampanj nådde det bästa resultatet någonsin för januari – 84 989 kronor. Vi har också sålt rekordmånga lösnummer av Offensiv – 2 156 stycken. Antalet prenumeranter har också ökat. Offensiv är klar och tydligt den tidning som når ut mest när kampen ökar, med fler demonstrationer som ökar det politiska intresset.
RS och Offensiv använder sig av arbetarrörelsens bästa traditioner – tidningsförsäljning, insamlingar på möten och bland sympatisörer o s v – för att få in de pengar som behövs till Offensiv och till de kampanjer som RS och vår international CWI driver.
Den senaste veckan har vi t ex stått vid de stora sjukhusen i Stockholm, där vi sålt Offensiv och samlat namn för massprotester för att rädda jobben. Ett sms till RS-medlemmar i Göteborg gav över 1 400 kronor de sista dagarna i januari. Offensiv har fått 18 nya prenumeranter i Norrbotten och 10 i Västerbotten under janu-ari. I Sundsvall, Umeå och Luleå har RS haft talare på demonstrationerna mot Israels krig.
Den ekonomiska krisen fortsätter att fördjupas, vilket ökar behovet av kamp och socialistiska svar.

Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!