Nato ut ur Norrbotten!

2013-09-04 11:42:55
USA:s president Barak Obama kommer på besök till Sverige samtidigt som Nato ska hålla flygövningar i Norrbotten. Mot den bakgrunden hade nätverket Nato ut ur Norrbotten ett torgmöte på lördagen den 31 augusti.

Nätverket är partipolitiskt obundet och partier fick därmed inte nämna sina namn eller ”propagera” under torgmötet, men Marcus Löfgren från Rättvisepartiet Socialisterna var en av talarna.
– På grund av USA:s spridande av deras så kallade demokrati så har miljontals människor varit ­tvungna att fly från sina hem, både i Irak och Afghanistan. Nu ser Syrien ut att gå samma öde till mötes som tidigare nämnda, började Marcus och avslutade senare: 
– Det Syrien behöver, och Sverige med för den delen, är inte en upprustad militär. Det vi, vanligt folk, behöver är mer pengar till skolan och vården och en välfärd som fungerar”.
Ungefär ett 15-tal personer deltog under hela torgmötet medan ett 30-tal stannade upp och lyssnade under vissa av talen. Nu planerar nätverket ett nytt torgmöte i slutet av september.

RS Luleå 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!