Nätverk bildat för att ta strid för upprustning av Jordbro

2014-11-20 21:19:21
Kampanj inledd för att kräva tvångsförvaltning av skandalbolaget Patrizia Immobilien KAG:s bostäder

45 eldsjälar slöt upp på gårdagens kampanjmöte i Jordbro som Rättvisepartiet Socialisterna bjudit in till. Mötet beslöt att bilda nätverket Rusta upp Jordbro där alla från boende till föreningsaktiva är välkomna att gå med.
Mötet delade upp sig i arbetsgrupper: en för kampanj och krav på upprustning av Patrizia Immobilien KAG:s fastigheter på Blockstensvägen och Sandstensvägen (läs om den skandalösa situationen här), en för Graflunds fastigheter, en för Haninge Bostäder och en för att diskutera upprustning av Jordbro centrum och framtiden för Jordbro Kultur- och föreningshus.

Mötet beslöt att kampanja för att Haninge kommun ska tvångsförvalta Patrizia Immobilien KAG:s bostäder för att omedelbart komma till rätta med mögel, vattenskador, sprickor och den nästintill obefintliga servicen. Idag håller nätverket pressmöte på Sandstensvägen och arbetet med att knacka dörr för att få med sig hyresgästerna på kraven inleds.

En kampanj mot Haninge bostäders försök att ombilda hyresrätter till bostadsrätter kommer att starta.
Mötet beslöt att göra ett uttalande mot planerna att riva Jordbro Kultur- och föreningshus och bygga ett bara hälften så stort – istället måste pengar satsas på upprustning och ombyggnation för att fylla det befintliga huset med kultur- och föreningsverksamhet (läs mer här).
Nätverket kommer också att jobba för att Haninge återtag ägo av jordbro centrum och tar tar tag i trygghetsfrågorna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!