Nazist åtalad för vapenbrott och olaga hot

2012-09-26 14:38:45
Luleå: I förra veckan hölls rättegången mot den nazist som mordhotat en medlem i Rättvisepartiet Socialisterna. Åtalet gällde två fall av vapenbrott samt olaga hot.

Den åtalade är känd som tillhörande den nazistiska sekten Svenska motståndsrörelsen (SMR), en grupp som på sin hemsida våldshetsar sina anhängare till att ”oskadliggöra” sina motståndare. I sin propaganda ­hetsar sekten mot invandrare, socialister, antirasister med flera.
Nazisterna är ett hot mot arbetarklassen; de splittrar vanliga människor utifrån etnicitet, kön och sexuell läggning.

Nazisterna brukar mobilisera
sina anhängare till rättegångar som  taktik för att skrämma vittnen, men endast en anhängare kom.
– Det visar på en liten och ensam grupp. Dessutom har vi rapporter som tyder på ytterligare splittring inom gruppen, säger en antirasist som deltog på rättegången.
Åtalspunkterna gällde innehav av skarp ammunition, innehav av pepparsprej samt olaga hot.
Hotet var riktat mot en medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS) som är känd antirasist och asylrätts­kämpe.
Den åtalade nazisten försökte göra rättegången till en fars genom att kräva att domaren skulle tilltala honom som ”nationalsocialist” och kallade RS-medlemmen för ”känd uppviglare” (sedan SMR stoppades av vakterna på festivalen Piteå dansar och ler 2010).
RS Norrbotten

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!