Nazister angrep med glasflaskor och slagträn

2008-06-18 13:55:57
”Svartskalle åk hem”, ”Detta är ett svenskt område”; slagorden mötte Khaled Ali Panah och hans kompisar vid deras nya hus i Lindome. Kvällen slutade på sjukhus, med tre brutna revben, två brutna fingrar och blåmärken, sedan de attackerats av nazister.

Khaled Ali Panah bodde tidigare i Hammarkullen men köpte nyligen ett hus i Lindome utanför Göteborg. Den 10 maj hade han hjälp av fem kompisar att fixa med huset och när de var klara väntade grillen på gården. Längre bort på gatan hörde de hur en fest pågick.
– Efter kl 23.00 hörde vi hur några kom skrikande ”Detta är ett svenskt ­områ­de”, ”Svartskallar åk hem”, ”Blattejävlar”, berättar Khaled.
Det var nazister som stod på Khaleds gård och skrek. Vännerna beslutade sig för att ringa polisen som sade att de var på väg, men ingen polis kom till platsen förrän efter två timmar.
Istället samlades fler och fler från den nazistiska festen och stenar och glasflaskor haglade över huset och bilarna. När Khaled och hans vänner gick ut för att stoppa vandaliseringen av sina ­bilar attackerades de av ­nazisterna som hade slagträn, glasflaskor och hockeyklubbor.
– Vi försvarade oss så gott vi kunde, men vi var bara sex, de var nu mellan 20 och 40, svårt att säga, berättar Khaled.
Khaleds kompis fördes i ambulans till sjukhus med tre brutna revben och två brutna fingrar. De andra klarade sig med kraftiga blåmär­ken.
Överfallet och vandaliseringen polisanmäldes och grannar har varit hjälpsamma att peka ut vissa av ­förövarna. Trots detta ville polisen ­lägga ned fallet.
Khaled som med hjälp av en advokat då lämnade in en tilläggsanmälan med ytterligare upplysningar om vilka som deltagit hoppas nu på rättegång.
Attacken den 10 maj är ytterligare ett bevis på nazis­ternas upptrappade våld och att antirasismen inte kan öv­erlämnas till polisen.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!