Nazister utbuade i centrala Stockholm

2010-04-21 15:48:39
300 antirasister slöt upp på korsningen S:t Eriksgatan-Flemminggatan för att bua ut nazisternas marsch.

Ett 40-tal nazister från den s k Sven­ska Motståndsrörelsen (SMR) marscherade med polisbeskydd genom Kungsholmen i Stockholm för att hedra den apartheidhyllande nazisten Eugéne Terre’ Blanche, som mördades på sin gård i Sydafrika för snart två veckor sen.
SMR är kända som Sveriges mest våldsamma nazistsekt och har vid flera tillfällen attackerat RS-medlem­mar och andra antirasister.

300 antirasister slöt upp på Nätverket mot rasisms samlingsplats och flera förbipasserande kungsholmsbor anslöt sig också till demonstrationen. Ingenstans kommer vi att ge någon plattform åt nazister­na.
RS Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!