Nazisternas hatmarsch måste stoppas i Borlänge den 1 maj

2016-04-13 17:09:10
Den Första maj marscherar den nazistiska våldssekten Svenska Motståndsrörelsen (SMR) i Borlänge. SMR, eller NMR, har gjort sig kända för en rad grova våldsdåd och attacker på invandrade, vänsteraktiva med flera och blev rikskända vid anfallet mot den fredliga, antirasistiska manifestationen i Kärrtorp 2013.

Efter händelserna i Kärrtorp slöt antirasister i hela Sverige upp i stödmanifestationer och protester mot rasism och nazism. Nu är det vår tur att visa Borlängeborna vårt stöd. Nazister kommer att invadera deras stad och sprida sitt hat, sin hets och sitt våld där. Dalarna mot rasism har därför kallat till motdemonstration, och bett om stöd för denna av antirasister från hela landet.

Vi i Rött Forum, som samlar flera olika vänster- och solidaritetsorganisationer, vill undersöka möjligheterna till att ordna en gemensam transport till Borlänge på Första maj. Detta för att möjliggöra för stockholmare att på ett tryggt, trevligt och organiserat sätt kunna delta i motdemonstrationen.

Är du intresserad av att delta i en sådan resa? Kontakta arbetsgruppen för resan via Rött Forum: motstandsforum@gmail.com

www.facebook.com/rottforum­stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!