Nedskärningspartierna slår rekord i valfläsk

2010-09-09 14:41:37
Samma partier som är ansvariga för nedskärningar, privatiseringar och försämringar tävlar nu med varan­dra om vem som kan leve- rera mest valfläsk.

Högeralliansen lovar ytterligare sänkt skatt för pensionärerna, men säger inte att själva pensionen sänks med 500 kronor/mån nästa år och att de överväger att höja pensionsåldern – efter valet.
Socialdemokraterna lovar satsning på förskolan och vården, men är själva ansvariga för till exempel större barngrupper i förskolan i Lu­leå och nedskärningar på vårdcentralerna. Rättvisepartiet Socialister- na har bevisat att vi är annorlunda.
Sedan vi kom in i Luleå kommunfullmäktige 2002 har vi använt våra platser som en plattform för att organisera och stödja kamp mot nedskärningar, privatiseringar o s v.
Vi byter inte politik efter valet. I årets val vill vi gå framåt med nya mandat och skapa en likadan plattform för kamp mot vårdnedskärningarna i landstinget.

Oavsett om privatiseringsextremisterna i alliansen får fortsätta att styra eller om de rödgröna vinner riksdagsvalet, så kommer ”det begränsade ekonomiska utrymmet” och nya krisutbrott användas som argument för att dra tillbaka vallöften och genomföra nya försämring­ar. Detta trots att de rika badar i pengar, till exempel har de tio rikas­te i Sverige en förmögenhet på 834 miljarder kronor och aktieutdelningen i 30 börsföretag blir i år över 120 miljarder kronor.
RS menar att det behövs kamp för en annan fördelning, både i kommuner och landsting, och i hela samhället.
En röst på RS är ett stöd i den kampen och i arbetet för ett nytt kämpande arbetarparti.

RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!