Nolia: RS på plats – men sossarna ”orkade inte”

2007-08-16 22:19:00
Under Noliamässan förra veckan i Umeå kampanjade Rättvisepartiet Socialisterna för protestdagen den 18 september.

RS hade en ful (men charmig) husvagn, en utställning om kampen mot rasism samt spred information om protestdagen 18 september till mässbesökare från hela norra Sverige.
– Det har varit roligt. Vi har också fått kontakt med nya ungdomar som vill kämpa mot regeringens högerpolitik. Märkligt nog var varken sossarna eller vänsterpartiet med på mässan, berättar Marie Bergqvist.
– Det brukar ändå vara ca 120000 besökare på mässan. Vi tyckte det var ett ypperligt tillfälle att peka på behovet av motstånd mot regeringens attacker, fortsätter hon.
Peter Olofsson, ombudsman för (s) i Umeå sade att orsaken var att socialdemokraterna ”slet så hårt med valet att vi inte orkar med”(!). Sossarna hävdade också att det skulle blivit för dyrt; ”minst 15000 – 20000 kr kostar det” enligt Olofsson (VF den 13 aug -07).
– Helt otroligt, menar Marie.
– För det första slet de väl inte så hårt i valet, vad jag märkte i alla fall. Och hallå, valet för ju för ett år sen! Sen vad gäller kostnaden så betalade vi från RS 1200 kronor för hela veckan, eftersom vi var på ungdomsdelen.

Frank Pettersson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!