Norge: Socialism och CWI på Social Forum

2016-11-03 16:04:30
Globaliseringskonferensen i Oslo ägde rum den 27 till 30 oktober och anordnades av det norska Social Forum, vilket består av partier och organisationer till vänster och olika NGO:er. Konferensen hade 70 möten med 150 talare.

Diskussionerna handlade om de problem som den internationella kapitalismen skapar. Parollen för konferensen var ”En annan värld är möjlig”. Det var något färre deltagare i år än tidigare år, bland annat såg vi färre från fackföreningarna.

Men det var fortfarande många som deltog och under pauserna var det fullt med folk som gick runt och tittade på olika bokbord tillhörande olika partier och organisationer.

Kamrater från CWI i Sverige och Norge deltog med tidningsförsäljning och bokbord som vi hade på lördagen. Det fanns ett stort intresse för vårt bokbord och stor nyfikenhet om vilka vi var. 

Det var också färre politiska organisationer som deltog i år jämfört med tidigare, vilket säkerligen också bidragit till intresset. Vi hade många bra diskussioner, bland annat om socialism och vad CWI gör runt om i världen. Inte minst många ungdomar stannade vid bokbordet för att diskutera eller titta på materialet.

Vi sålde 63 exemplar av den nya mini-tidningen CWI-Norge, där rubriken på framsidan är ”En socialistisk värld är nödvändig”, och fick in cirka 900 kronor på försäljning av tidningar och annat material. 

Flera personer var intresserade av att diskutera mer med oss och en sade direkt att han skulle bli medlem. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!