”Nu är det dags!”

2010-03-17 14:15:18
Offensiv ställde samma fem frågor till Johnny Ahlgren, ordförande för Handels klubb 728 på DAGAB Axfood lager, och till Jyrki Koivisto, ordförande för Handels klubb 311, på CLAB Frysterminal.

– Viktigast är att vi får rätt på inhyrningen så att vi inte kan bli av med jobben och ersatta, sa Johnny Ahlgren.
– Lönefrågan är ju viktig, men ­bemanningsfrågan är otroligt viktig. På vårt område på lagersidan är det mycket bemanning, svarade Jyrki Koivisto.
Johnny Ahlgren tror att LO är beredda att ta strid.
– Jag har fått bra signaler om det.
– Det känns som att den här gången kommer man inte att vika sig. Att nu är det dags! sa även Jyrki Koivisto.

Risken för strejk bedömer John­ny Ahlgren som ”fifty fifty”. Om de själva är beredda att strejka för sina krav säger han:
– Det är vi, definitivt!
– Jajamensan!, svarar likaså Jyrki Koivisto.
Intervjuer: Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!