”Nu bryter vi tystnaden”

2009-09-02 16:59:38
Den högerpolitik som nu förs över landet attackerar kommunerna på alla områden. Tre av fyra kommuner skär nu ned på skolan.
Det är ingen skillnad på moderatstyrda kommuner eller socialdemokratiskt styrda. Alla försöker de vält-ra över krisens kostnader på låginkomsttagare och deras familjer. Men detta föder nu en motreaktion.

Nedskärningar förbereds på skolor, fritidsgårdar och andra områden i offentlig sektor. Totalt har 200 tjänster redan försvunnit i Göteborgs skolor genom vad som beskrivs som ett tyst varsel, d v s naturliga avgångar.
Det är 195 lärare och 21 pedagoger som försvunnit i och med skolstarten. För Lärjedalen som är hårt drabbat har 42 lärare försvunnit.

Men det går att göra motstånd. ”Nu bryter vi tystnaden”, säger det  nybildade nätverket Hammarkullen mot nedskärningar och kallar till ett öppet möte med lärare, elever, föräl­drar och boende i området för att diskutera vad man kan göra mot ned- skärningarna på skolan.

Högerregeringen vräker pengar över bankerna, men var är satsningarna för att rädda jobben och skolan?
Men nedskärningar går att stoppa, det visade protesterna i Eskilstuna som stoppade nedskärningar på skolan tidigare i år, och ungdomarnas och personalens kamp för att rädda fritidsgården på Mixgården i Hammarkullen.
Amer Mohammed Ali

Öppet möte mot nedskärningar på skolan

Rör inte skolan!
Nu bryter vi tystnaden – vi ska inte betala krisen

Torsdag 10 september 18.30 i Emmaskolans matsal
Arr: Hammarkullen mot nedskärningar

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!