Ny konvoj till Gaza

2015-04-08 13:40:54
– Tre båtar kommer att avsegla till Gaza innan första halvåret är slut, berättar Dror Feiler för Offensiv.

Freedom Flotilla Coalition träffades i Tunis nyligen, i samband med World Social Forum. Där möttes representanter från Spanien, Sverige, Norge, Sydafrika och de två palestinska organisationerna mot belägringen av Gaza (European Campaign to end the Siege of Gaza och International Coalition to end the Siege of Gaza).
– Detta är en fortsättning på de tidigare konvojerna till Gaza åren 2010, 2011 och 2012. Under åren 2013 och 2014 satsade vi på att bygga en båt i Gaza, som bombades sönder och samman av Israel.
– Vi är väldigt målmedvetna. Det handlar nu om att sätta press på Israel och på Egypten som är en lika stor bov, säger Dror Feiler.

Israels krig mot Gaza i somras var det värsta sedan år 1967, med över 2 000 döda, varav 550 barn.
– Den humanitära situationen i Gaza är värre än någonsin och läget försämras dag för dag. Våra fartygskonvojer kommer att fortsätta tills den illegala blockaden av Gaza har hävts permanent, skriver Freedom Flotilla i sitt pressmeddelande. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!