Ny LO-ordförande får 3,5 arbetarlöner

2012-05-03 16:51:03
Den nye LO-ordföranden som väljs i maj, kommer att få 3,5 gånger mer i lön än vad den genomsnittlige industriarbetaren får i lön. Det beslöt LO:s högsta ledning i förra veckan.

LO:s vice ordförande och avtalssekreteraren ska få en lön som motsvarar tre industriarbetarlöner.
Utifrån 2010 års lönenivåer skulle det ge LO:s nye ordförande en månadslön på 89 610 kronor (1 075 319 kronor i årslön). För vice ordförande och avtalssekreteraren motsvarar det en månadslön på 76 809 kronor.
Dessa lönesiffror talar sitt eget tydliga språk: Den fackliga ledningen har sedan länge lämnat den verklighet som arbetare lever i.
Det är hög tid för de fackliga ledarna att leva som de lär: vägra fackliga privilegier – för en aktiv och kämpande socia­listisk ledning som på allvar tar strid för sina medlemmar.
Linnéa Wallberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!