Ny partiförening i Sandeslätt

2011-08-31 13:53:40
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har hittills valt in 25 nya medlemmar i Göteborg och nya partiföreningar växer nu fram som ett resultat av detta.

Efter sommaren inleds nu arbetet med att bilda den ­sjätte partiföreningen i Göteborg. Det är Hammarkullen som har vuxit så pass att man nu delas till en ny partiförening i Sandeslätt.

Den nya partiföreningen i Sandeslätt är den fjärde i Nordost som består av röda arbetarområden.
– Rättvisepartiet Socialisterna blev i valet 2010 det tredje största partiet i Sande­slätt i Hammarkullen. Det är också i Hammarkullen som många nya medlemmar har gått med, nio stycken. Så det är ett naturligt steg att det är här vi bildar en ny partiförening, säger Minela Mamutovic, ordförande i RS Hammarkullen.
– Att Rättvisepartiet Soci­alisterna bildar en ny partifö­rening i Sandeslätt visar partiets styrka i området, säger Mikael Bernardini, nyvald ordförande i RS Sandeslätt.
Mikael Bernardini gick med i partiet 2004, då RS stod i täten för kampen för Hammarkullens vårdcentral. Då organiserade han en skolstrejk mot ­nedskärningar. Kampen för att rädda vårdcentralen lade grunden för partiets etablering som kraft i Hammarkullen.
– RS har tagit kampen mot nedskärningar inom skolan och vården, mot ungdomsvåld och kriminalitet, för upprustning av förorten och bättre bostäder, mot rasism och för rätten till asyl, avslutar Mikael Bernardini.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!