Nya attacker på ensamkommande

2018-10-17 11:38:21

foto: Anders Wemmert
Nya protester och rörelser krävs nu mot SD-rasismen.

Valresultatet gav en kraftig framgång för Sverigedemokraterna i nästan alla skånska kommuner. Nu börjar detta visa sig i den politiska verkligheten.

I Skurups kommun har SD med stöd av M och det lokala Skurupspartiet fått igenom en motion som innebär att ensamkommande som fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket ska polisanmälas för bidragsfusk.
SD, M och Skurupspartiet motiverar detta med att den ensamkommande skulle ha ljugit om sin ålder medvetet och att de därför har begått en brottslig handling. Även de ensamkommande ungdomarna som idag är under 18 år kommer att polisanmälas när de fyller 18. Kommunen ska också kräva tillbaka de utbetalda bidragen av ungdomarna.
Attackerna på flyktingar och asylsökande trappas nu upp allt mera. SD i Malmö och Lund vill också att ensamkommande som fått sin ålder uppskriven ska polisanmälas. 

Vi kan förvänta oss ytterligare attacker på asylsökande och asylrätten från de traditionella högerpartierna och SD. Det är viktigare än någonsin att organisera motståndet mot högerpolitiken.
Stoppa jakten på flyktingar.
Stoppa utvisningarna.
Återinför asylrätten och permanenta uppehållstillstånd.
Riv muren mot flyktingar.