Nya moderata bottennapp

2017-07-14 15:43:20

foto: Commons/Wikimedia


Ju mer Moderaterna rasar i opinionen, desto desperatare blir M:s röstfiske. Nu är det bara lag och ordning och mer till försvaret som gäller, samtidigt som Anna Kinberg Batra plockar fram det gamla ”kommunistspöket” ur högergarderoben. ”Skicka i väg Jonas Sjöstedt till Kuba så att han får se hur det blev med den där kommunismen egentligen”, sa Anna Kinberg Batra efter sitt batongtal i Almedalen och sjönk ännu djupare.

Själv åker Kinberg Batra gärna till Donalds Trumps USA. I maj var hon där och talade i San Francisco på temat ”Nya utmaningar för det politiska ledarskapet – populism och extremism i USA och Europa”. Det talet måste ha handlat mycket om Moderaterna som förenar både populism och extremism.
När Trump i april avfyrade Tomahawkmissiler mot Syrien jublade Kinberg Batra och hon fick sällskap av den amerikanska vapenindustrin som såg attacken som en chans att få nya beställningar på dessa missiler som har kostat USA:s skattebetalare drygt 100 miljarder kronor. ”Vi har precis avfyrat 59 missiler som är på väg mot Irak”, sa Trump när missilerna slog ned i Syrien. Och det var ingen felsägning. Trump ville skicka missiler, målet spelade mindre roll. Det säger något om det vansinne som härskar i kapitalismens högborg.
RS/Offensiv försvarar den kubanska revolutionens landvinningar, men inte toppstyret. Kapitalism på Ku-ba skulle innebära slutet för exempelvis den kubanska sjukvården som även FN-organet WHO prisar som “ett föredöme”, vilket ingen kan säga om den dyra amerikanska sjukvården som stänger ute alla som inte har feta bankkonton.

USA:s sjuk- och hälsovård rankas som västvärldens dyraste och sämsta. På Kuba är sjuk- och hälsovården avgiftsfri och landet har fler doktorer per invånare än något annat land. Får Moderaterna som de vill är den svenska sjukvården snart i samma bottenklass som USA:s. Hellre mer till militären än fler sjukvårdsanställda och vårdplatser är Moderaternas paroll.
– Låt det därför vara glasklart vad jag säger till regeringen: Försvaret måste få minst två miljarder extra nu i höst. Men det bör bli mer än så. Annars går Moderaterna från förhandlingsbordet, sa Anna Kinberg Batra i Almdalen.
Två miljarder kronor skulle räcka till att anställa 4 000 fler sjuksköterskor. Förutom att vara ”glasklar” när det gäller mer till försvaret är M-ledaren ”glasklar” om att samarbeta med rasistiska Sverigedemokraterna som vill fördubbla försvarsanslagen, vilket är som ljuv musik i Moderaternas och generalernas öron. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!