Nya nedskärningar i Majorna-Linné

2012-04-26 10:52:45
I förra veckan offentliggjordes nya nedskärningar i stadsdelen Majorna-Linné i Göteborg – inte mindre än 12 miljoner kronor ska sparas. I ett brev till de anställda inom kultur- och fritidssektorn sägs att ”i stort sett hela vår sektor läggs ner”.

Ännu är det oklart hur nedskärningarna kommer att slå. Den 24 april hölls, samtidigt som Offensiv gick i tryck, ett första informationsmöte som var öppet för allmänheten. På stadsdelsnämndsmötet den 2 maj ska politikerna fatta nedskärningsbeslutet efter vad tjänstemännen har kommit fram till.

Politikerna i Majorna-Linné har mött motstånd tidigare – det här är inte första gången man vill attackera stadsdelens bibliotek. Även ­dagis- och förskoleverksamheten har varit hotad.
Då höjdes protesterande röster och nu är det dags igen – de boende i Majorna-Linné måste inspireras av de protester som nu kokar i Angered, Biskopsgården och Bergsjön!
RS Majorna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!