Nya protester planeras av Ship to Gaza

2012-10-31 15:48:32
I förra veckan släpptes samtliga aktivister som greps av israelisk militär vid bordningen av Ship to Gazas skepp Estelle. Men ännu på fredagen den 29 oktober kvarstod misstankarna mot de tre aktivisterna från Israel.

Mikael Löfgren, mediasamordnare för Ship to Gaza, säger att det  nu pågår en rad juridiska processer rörande bordandet, arresteringarna och de beslagtagna materialen o s v.
Runt om i landet har det planerats för ytterligare protester och möten med de hemkomna aktivisterna, berättar Mikael när Offensiv ringer honom:
– För oss är det viktigt att po­ängtera att våra aktivister medve­tet gjort en aktion beredda på de konsekvenser det kunnat få. De är inga offer.
Ur flera aspekter har arbetet kring Estelle vunnit viktiga segrar, inte minst att blockaden mot Gaza diskuterats internationellt och har väckt medvetenheten kring frågan om det palestinska folkets rättigheter.

– Vi har fått stöd av flera parlamentariker, och vi vet att det har diskuterats i flera parlament. I allt från Chile till EU-parlamen­tet, har frågan om Ship to Gaza och blockaden tagits upp och vi har ett brett stöd, inte minst på gatan. Under årets arbete har vi fått en stor tillströmning av aktivister och det är viktigt att vi vårdar och tar hand om dem.
En av våra planer är att få de israeliska aktivisterna att ­komma till bland annat Sverige för att tala på möten.

Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!