Ö-vik 21 januari: Demonstrera för länets akutsjukhus

2017-01-23 15:41:50
Den 21 januari blir det återigen en demonstration i Ö-vik mot landstingspolitikernas sparplaner.

Manifestationen arrangeras av föreningen Örnsköldsvik framtidens akutsjukhus. Huvudkravet för manifestationen är att behålla länets tre akutsjukhus i Sollefteå, Ö-vik och Sundsvall.
Det var i slutet av förra året som landstingspolitikerna diskuterade ytterligare nytt sparpaket, eller insatsplan som de kallade det. Där stod Ö-viks sjukhus åter i fokus. Men det togs inget beslut om nedläggning vid mötet i december.

Offensiv har talat med Katarina Hägg som är operationssjuksköterska och ordförande för föreningen som bildades i slutet på förra året. Katarina berättar att landstingspolitikerna mycket luddigt har sagt att ”ambitionen är att ha kvar akutsjukvård i Ö-vik”.
Katarina menar helt riktigt att detta inte är något att lita på, utan att vi måste demonstrera för att fortsätta sätta press på politikerna för att akutsjukhusen ska bli kvar.
Andra viktiga krav som hon lyfter fram är att personalens löne- och arbetsvillkor måste förbättras. En besvikelse verkar också finnas över att facken, som till exempel Vårdförbundet inte har engagerat sig mer i kampen för sjukhuset.

Demonstrationen på lördag samlas på bussparkeringen vid Fjällräven Center arena kl 13 för att sedan marschera till torget.
Vi i Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv tycker att det är helt rätt att gå ut och demonstrera. Trycket på politikerna måste hållas uppe. Vi uppmanar Offensivs läsare att demonstrera i Ö-vik den 21 januari. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!