…och Pridekampanj

2012-08-01 14:29:41
Den 31 augusti inleds årets Stockholm Pride, och med det bör kampen mot homofobi i samhället trappas upp.

Vi ser politiker som fortfarande tvingar människor till sterilisering och skilsmässa vid könskorrigering; vi ser ett samhälle där ­hbt-ungdomar tar livet av sig då de inte orkar med förtrycket och diskrimineringarna de utsätts för och vi ser ett samhälle där hbt-flyktingar utvisas till döden.
Detta är verkligheten i ­2000-talets Sverige.
Den 4 augusti, samma dag som Prideparaden äger rum, kommer nazistiska English Defence League att marschera i Stockholm i ett försök att bygga en liknande rörelse i Sverige. Det är därför otroligt viktigt att vi också demonstrerar den 4 augusti, mot både homofobi, nazism och hat­brott!
Rättvisepartiet Socialisterna kommer att befinna sig vid Pride Park under hela veckan för att kampanja mot utvisningar av hbt-flyktingar. Offensiv skriver om kampen mot kapitalism, homofobi, rasism och sexism varje vecka. Sedan Offensiv nr. 1 000 kom ut i maj har tidningen gått från 12 till 16 sidor, och full färg (utom under sommaren då vi har 12 sidor, men det kommer att återgå till 16 i höst). Stöd oss i våra kampanjer, och ta en prenumeration på Offensiv för endast 30 kronor i månaden!
Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!