”Olmert mördare – Reinfeldt hycklare”

2009-01-14 15:48:47
I lördags demonstrerade runt 4 000 personer mot Israels offensiv mot palestinska Ga­za. Det var den största demonstrationen i Göteborg på flera år. Arrangörer var Pale-stinagrupperna och Gazakommittén.

Demonstrationen präglades av upprördhet inför det internationella etablissemangets tystnad, och en stark vilja att visa sitt stöd för de hundratu­sentals palestinier som drabbas av Israels terror mot civila.
Talkörerna som hördes var bland andra ”Palestina – solidaritet” och ”Olmert mördare, Reinfeldt hyckla­re”. Rättvisepartiet Socialisterna, som utgjorde ett aktivt block i demonstrationståget, tog tillfället i akt att tala med deltagarna och förklara CWI:s syn på konflikten. Det gavs många tillfällen att diskutera en socialistisk lösning på oroligheterna och stridigheterna i Mellanöstern, och det var många som var intresserade av att höra om den israeliska sektionen av CWI och deras arbete.
När det långa demonstrationståget, som sträckte sig så långt som nästan hela Avenyn, samlats vid Gustav Adolfs Torg väntade en rad talare, bland andra Fadia Ayad, som bara nå­gra timmar tidigare landat med sina fem barn på Landvetter. Fadia Ayad är en av de svenskar som tagit sig ut från Gaza.
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!