Öppet brev till S-mötet:

2009-09-02 16:00:22
Det öppna brev som skrivits till Socialdemokraternas arbetarekommuns möte har undertecknats av ett tiotal underköterskor och vårdbiträden med stort stöd från många av Luleå kommuns kommunalare.

I det öpnna brevet skriver man bland annat:
”Att jobba som undersköterska eller vårdbiträde är redan ett underbetalt jobb med hård arbetsbelastning. Det är även obekväma arbets- tider att jobba kvällar och helger och vi har rätt till den lilla ersättning vi får för att jobba helger. Att det nu ska sparas ännu mer på en redan besparad verksamhet är en skandal.
Vi undrar om arbetarekommunens ombud anser att detta är arbetarpolitik och förenligt med intres- sena hos vanligt folk? Att högeralliansens partier på alla sätt vill vältra över krisens bördor på dem som re­dan har det sämst är uppenbart och inget att förvånas över.
När (S), som kallar sig arbetarparti gör samma sak, kan man und­ra hur fackliga företrädare kan för- orda stöd och deltagande i det parti-et.
Fackligt aktiva inom (S) måste o­medelbart stoppa detta rakt igenom arbetarfientliga förslag eller omedel­bart bryta helt med ett parti som i allt fler frågor agerar som vilket högerparti som helst. Allt annat vore ett svek mot medlemmarna, som förväntar sig att medlemsavgifter går till att solidariskt försvara alla medlemmars villkor, inte att de går till ett parti som attackerar dem.”

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!