Över 18 000 namn mot vinster i välfärden

2012-11-06 11:15:20
Rättvisepartiet Socialisterna har under året samlat in namn mot riskkapitalisternas plundring av vård, skola och omsorg. Nu lämnar vi in över 18000 namn. Vi lämnar namnen till LO och kommer att få träffa Kjell Rautio från LO:s välfärdsutredning.

– Vi menar att LO måste trappa upp det här arbetet. RS har sällan haft en namninsamling med så stort stöd. I resten av Europa ordnar fackföreningarna strejker och massdemonstrationer mot privatiseringar och nedskärninga
r. Till och med en samordnad internationell strejk för första gången (14 november). Då räcker det inte med att LO ordnar ett seminarium. Inte heller uttalanden mot vinter i välfärden räcker för att få igenom ett lagförbud mot att riskkapitalister kan ta obegränsat av allas våra gemensamma skattemedel till privata vinster samtidigt som gamla vanvårdas och barn lämnas vind för våg, säger Elin Gauffin för Rättvisepartiet Socialisternas VU.

Från kl 14:45 ordnar RS ett torgmöte utanför LO-borgen för att få in de sista namnen och ta emot den media som är intresserad. Efter träffen med Kjell Rautio berättar delegationen vad som sas och vi diskuterar fortsättningen. Varmt välkommen att delta på torgmötet. Ring 0735-090684 för frågor.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!