På marsch mot Macron

2018-10-10 11:04:34


Facken mobiliserar mot Macrons arbetarfientliga politik.

I tisdags (den 9 oktober) strejkade fackliga– och studentorganisationer mot den arbetarfientliga politik som president Emmanuel Macron och hans regering bedriver. På över 100 platser runt om i Frankrike genomfördes demonstrationer under strejkdagen.
Det är de två stora fackliga centralorganisationerna CGT och Force Ouvrier (FO) som har tagit initiativ till denna, den första stora protest i höst mot en allt mer pressad Macron. 

Macron har rekordlågt stöd – inte ens 20 procent har förtroende för honom – och han ses allmänt som ”de rikas president” vars arrogans är svårslagen.
Efter att ha sänkt pensionen manar han exempelvis pensionärerna att ”sluta klaga”, och det ”råd” han ger unga arbetslösa är att ”sök jobb så får du”.
Eller som CGT och FO säger i ett gemensamt uttalande: ”Regeringen har gång på gång attackerat de mest utsatta och fattiga, dess politik är asocial”.
Vänsterns Mélenchon är numera Frankrikes populäraste politiker.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!