Pantrarna intar Malmö 20-23 november

2012-11-23 11:44:12
Pantrarna i Biskopsgården, Göteborg har sedan föreningen bildades för omkring två år sedan fått mycket medial uppmärksamhet tack vare sina politiska aktioner och på så vis också vunnit respekt bland förortsungdomar runt om i landet.

Pantrarnas framgång bygger på lokal förankring och politisk skärpa.
Lokalförankringen i Biskopsgården för ledande personer var helt avgörande och ett resultat av en vunnen politisk respekt genom tidigare strider.
Initiativet till Pantrarna togs bland annat av Murat Solmaz, som då var lokal ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna Biskopsgården.
Murat hade tillsammans med andra medlemmar och klasskamrater vunnit striden om Folkhögskolan i Biskopsgården.
Efter namninsamlingar, debatter, demonstrationer och slutligen en ­ockupation, stoppade man nedläggningen av Folkhögskolan i Biskopsgården. Segern gav inspiration om att kamp lönar sig om man kollektivt går samman.
Pantrarna bildades senare som ett resultat av de fortsatta nedskärningarna och blev snabbt ett namn efter de politiska aktionerna, inte minst när man ockuperade SDN-mötet på Vårväderstorget.

Den 20-23 november besöker Pan­trarna Malmö för att hjälpa till med att bilda Pantrarna i landets tredje största stad.
Behovet av en genuin förortsrörelse i Malmö är stor. Men om Pantrarna ska bli ett framgångsprojekt i Malmö krävs det att det i likhet med Biskopsgården bygger på lokal förankring redan från början och att rörel­sen byggs underifrån.
Man måste också vara medveten om att arbetet inte går att kopiera rakt av.
Pantrarna i Malmö måste växa fram ur egen kamp, politisk skärpa och erfarenheter. Pantrarna har ­stora möjligheter att växa i Malmö.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!