Pantrarna: ”Stå upp för din förort”

2011-10-12 16:54:42
I veckan har Pantrarna, en förening för upprustning av förorten, varit i full gång med vad som kommer att bli den största satsningen sedan organisationen bildades tidigare i år.

I slutet av förra veckan samlades 20 pantrar för att planera en demonstration den 25 oktober.
Demonstrationen kommer att starta på Vårväderstorget och marschera till SDN-mötet för att uppvakta politikerna.
Beslutet om en ny demonstration i Biskopsgården var  nödvändigt. Trots att politikerna innan sommaren beslutade om att ge Pantrarna 800 000 ­kronor till hyra 2011 för fritidsgård har ingenting hänt.
– Pengarna var öronmärkta till hyra, men då de ”inte kunnat hitta” en lokal för fritidsgård, trots att Pantrarna gett flera förslag på lämpliga lokaler, är vi i en situation där ungdomarna i Biskopsgården står tomhänta och nu kommer oktober och kylan, säger Denny Jovanovic.

Det är inte bara kyla som ­väntar de ungdomar vars enda samlingsplats är de lokala torgen, utan även högerpolitikens kallt blåsande vindar när nya nedskärningar väntar. Folkets Hus hotas av nedläggning från och med 1 december om beslutet inte rivs upp. Nedskärningarna på skolan och vuxenutbildningen fortsätter. Samtidigt ­upplever ungdomar en ökad bevakning med ständig polisnärvaro och kameraövervakning.
Ungdomar provoceras av ordningsmakten som ger unga kollektiv bestraffning för pågående oroligheter.
Pantrarna – För upprustning av förorten, har helt enkelt tröttnat på rasism och diskriminering och agerar nu fullt ut emot den. Därför inleder de nu arbetet under parollen ”Stå upp för din förort”. Den 10 och 11 oktober samlades flera pantrar för att tillverka banderoller inför demonstrationen.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!