Paraguay en månad efter kuppen

2012-08-01 16:06:34
Söndagen den 22 juli har en månad passerat sedan Paraguays president Fernando Lugo avsattes och ersattes av liberale vice presidenten Fredrico Franco.
Protesterna som bröt ut strax efter kuppen, framför allt från dom fattigare delarna av befolkningen, har ökat i styrka. Flera fackföreningar och sociala organisationer har efter kuppen larmat om massavskedanden och politiska trakasserier mot arbetare på institutioner med fokus på sociala-, jordbruks- och ursprungsbefolkningsfrågor. Organisationer för jordlösa bönder försöker påvisa samband mellan kuppen och ekonomiska intressen från både stora landägare som tilldelats mark olagligt under diktaturåren 1954-1989 och multinationella jordbruks­företag som Monsanto.
Medan bönderna demonstrerar runt om i landet passar parlamentet i tysthet på att driva igenom lagar som tillåter genmodifierade grödor och underlättar odling av monokulturer.
Natalia Medina

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!