Partistyrelse med fackligt fokus

2007-03-07 10:23:16
I helgen genomfördes Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelsemöte. Vi har gått framåt på många sätt, men kanske framför allt fackligt. Den andra dagen på partistyrelsen var också en studiedag för fackligt aktiva medlemmar.

Mötet diskuterade bland annat den revolutionära processen i Latinamerika. Venezuela och Bolivia är ju de mest intressanta länderna just nu, men även utvecklingen i exempelvis Brasilien, Mexico, Nicaragua togs upp i diskussionen.
Demonstrationerna på internationella kvinnodagen 8 mars, årsdagen av Irakkriget 17 mars och fackliga demonstrationer för högre löner 31 mars kommer att vara viktiga höjdpunkter för RS under våren. RS kommer också att delta vid protesterna mot G8-mötet i Rostock i Tyskland i början av juni och genomföra ett sommarläger tillsammans med Elevkampanjen i början av juli.
Anmäl dig redan nu genom att ringa eller e-posta till partihögkvarteret!
Det rapporterades också om vad som har hänt i Sri Lanka.
Avtalsrörelsen i vår var naturligtvis ett jätteviktigt tema som genomsyrade hela partistyrelsemötet. Skillnaderna mellan hur stora vinster som görs i samhället och hur låga lönelyft facken kräver har aldrig varit större. Antalet tillfälliga anställningar blir fler och fler. Mot detta krävs kamp, och den kampen måste kopplas till kampen mot privatiseringar och mot högerregeringens systemskifte. Partiets fackliga framgångar togs också upp. Bara de senaste veckorna har flera RS:are valts till klubb- och sektionstyrelser.

Satsa på värvning

Rättvisepartiet Socialisterna har gått framåt på sista tiden, med nya partiföreningar i Göteborg, Haninge och Luleå. Att utbilda och utveckla partiet är väldigt viktigt och RS kommer att fortsätta värva fler medlemmar. Det gjordes också en genomgång av det ekonomiska läget i partiet och medlemsavgifterna.
En diskussion om Iran, USA och Mellanöstern fick avsluta styrelsen. Irak, Libanon och den islamistiska regeringen i Iran är bara några orsaker till USA-imperialismens kris.

Sebastian Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!