Partistyrelse med sikte mot valet

2010-05-12 13:45:22
På Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelse i helgen diskuterades krisen och kampen i Grekland och övriga Europa, situationen i Sverige inför valet och avtalsrörelsen. Avhoppen i Umeå diskuterades också och på punkten om partibygget gavs många inspirerande exempel från hela landet.

Partistyrelsen hade deltagare från den nya partiföreningen i Eskilstuna och gästades även av Tony Saunois från CWI.
– Grekland är bakgrunden till diskussionen om Europa och perspektiven. Det är bara det första i en rad utbrott som komma skall, sa Tony Saunois i sin inledning om kris och klasskamp i Europa.
Greklands kris är en kris för hela eurozonen och ett hårt slag mot den europeiska kapitalismens prestige och självförtroende.
På punkten om Sverige inför valet konstaterades det att Sverige haft det tredje största fallet i BNP i den utvecklade världen och trots det skryter Anders Borg om tillståndet i den svenska ekonomin.
Det extremt nyliberala friskolesystemet, hotet från Sverigedemokraterna och den antirasistiska kampen var andra inslag i diskussionen.

Partistyrelsen var den första ef­ter avhoppen i Umeå, och lärdomarna diskuterades.
Avhoppet är en högerutbrytning ur RS och CWI.
I diskussionen om partibygget gavs många exempel på våra aktiviteter och sett till dem kan man inte tro att vi haft en splittring.
En ny partiförening har bildats i Eskilstuna, och i hela landet har nya medlemmar värvats.
Partistyrelsen gav nya krafter inför vår valkampanj, fortsatta ingripanden i kamputbrott och bygget av partiet.
Partistyrelsens insamling till RS valfond gav över 26 600 kronor.

Johanna Evans

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!