Paul Murphy och andra aktivister fortfarande i israeliskt fängelse

2011-11-10 14:20:52
Paul Murphy, EU-parlamentsledamot för Socialist Party på Irland, ska enligt tidigare uppgift släppas ur israeliskt fängelse imorgon, fredag. Men andra aktivister, som skulle släppas idag, greps på nytt innan deras plan hunnit lämna landet. Fortsatta protester behövs.

De involverade advokaterna har rapporterat att fängslandet – som har följt på den olagliga kidnapningen av dessa aktivister på internationellt vatten – var ett politiskt beslut uppifrån och inte kopplat till några juridiska frågor.

Vi kräver ett omedelbart frisläppande av EU-parlamentsledamot Paul Murphy och alla andra olagligt fängslade aktivister. Vi uppmanar också till en omedelbar upptrappning av solidaritetskampanjen för att sätta press på den israeliska regimen. Protester bör genomföras vid Israels ambassader och konsulat. 

Läs om gripandet här.

Skicka protestbrev till ambassader och till följande:

Attorney General at the Ministry of Justice

Telefon: +97226466521/2

Fax: +97226467001

Ministry of Defence Public Relations Department

Telefon: +97236975540 eller +97236975423

E-post: pniot@mod.gov.il

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!