Pensionerna hotas på nytt

2015-02-12 14:47:40
Nu riskerar pensionärerna att förlora än mer. Detta då pensionsuppgörelsens partier, Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna  vill förändra ”bromsen” så att konjunktureffekterna jämnas ut.

Denna förändring vill regeringen och Alliansen genomföra så fort som möjligt, vilket betyder att pensioner som på grund av en något bättre konjunktur såg ut att öka med 200 till 300 kronor i månaden år 2016 nu riskerar att skäras ned med samma summa samma år.
Nu vill partierna bakom det försämrade pensionssystemet alltså låta fattiga pensionärer betala för de misstag som de själva har begått då de knöt pensionerna till BNP och skapade ”bromsen”. Hundralappar betyder mycket för pensionärer som i många år har gått back.

Utvecklingen har gett kritikerna till det försämrade pensionssystemet rätt. Det borde rivas upp. Att för ansvariga politiker bara komma på tanken att pungslå pensionärerna för sin egna korrigering av bromsens effekter är ”skämmes ta mig fan” för ett parti som en gång kallade sig för ett arbetarparti. Pengarna kan idag tas från de sprängfyllda ”ladorna” hos banker och de rika.
• Riv upp det allt mer ekonomiskt otrygga och orättvisa pensionssystemet.
• För en jämlik ekonomiskt trygg pensionärstid.
• Låt de rika, bankerna och storföretagen betala. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!