Philip, 20: ”Vi behöver nattvandrare istället för poliser”

2010-06-16 18:09:43
Philip Kelderas, 20, har jobbat som kamratstödjare och elevassistent i två år bland unga som inte kommit in på gymnasiet, ofta på grund av språkproblem och diagnoser som de aldrig fått hjälp för.

Han känner många ungdomar i Rinkeby och vet vilka problem, förutom tillfälligheter, som orsakat bränderna och stenkastningen.
– Dom har ingen sysselsättning, inget att kämpa för och är uttråkade. De har svårt att få jobb och har inga pengar.
Det betyder självklart också ökad risk för att dras med i kriminella gäng.
Philip Kalderas arbetar som elev-assistent på Salut, en verksamhet som bedrivs av Tensta gymnasium för ungdomar i 16-20-årsåldern utan be­tyg i kärnämnena. Han har själv värvat 30 ungdomar till uppsöknings- platser och organiserar också nattvandringar tillsammans med sommarjobbare.
– Fler nattvandrare kan skapa trygghet för de ungdomar utan peng­ar som driver omkring när ungdomsgården har stängt kl 10 på kvällen. Vi behöver fler sommarjobb och meningsfulla aktiviteter, som att lära sig hjärträddning och rökdykning och hjälp att komma ut i naturen.

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!