Pite havsbad sommarstädar undan flyktingar trots miljonvinster

2018-05-23 10:29:59
Pite havsbad, det stora camping-, hotell- och badkomplexet cirka en mil söder om Piteå, får 60 miljoner kronor om året av Migrationsverket för att husera asylsökande. Kontraktet skrevs under 2015 och är på fyra år, men innefattar att de boende flyttas mellan den 5 juni och 20 augusti.
Pite havsbads ägare Tobias Lindfors, som bland annat också äger bemanningsföretaget Student Consulting, använder en del av de 240 miljonerna till att bygga ut anläggningen med exempelvis ett året-runt-spa och en skybar.
Just nu bor cirka 900 asylsökande på havsbadet. Inom ett par veckor ska de spridas ut på andra boenden som Lindfors arrangerar, var vet de inte.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!