Piteå: Låt oss Levas kamp mot utvisningarna sprider sig

2018-05-16 14:20:25

foto: Ung i Sverige
Protester landet runt den 9 juni.

Söndag den 13 maj reste representanter från Låt oss Leva-Ung i Sverige Luleå och Rättvisepartiet Socialisterna till Piteå Havsbad för ett uppföljningsmöte med en grupp unga flyktingar.

Mötet inleddes med en tung, men viktig diskussion om de senaste S-förslagen på inskränkta rättigheter för människor på flykt. Med utgångspunkt i insikten att det inte finns något att förlora på att kämpa beslutade mötet att grunda en Låt oss Leva-avdelning även i Piteå för att befästa kampen mot utvisningarna, för allas lika rättigheter.
Som första aktivitet planeras nu ett stormöte särskilt riktat till de boende för att kunna samla alla som hotas av den rådande asylpolitiken under samma tak och gemensamt diskutera aktuella frågor att kämpa för i Piteå kommun och krav för Låt oss Leva-Piteå att ena både svenskar och flyktingar med olika bakgrund kring. Ungdomar förbereder nu affischer och knackar dörr bland de 900 boende för att nå ut. 

Låt oss Leva arbetar aktivt i Norrbotten med att höja medvetenheten och samla ihop de starka krafter som vilar och väntar. I Luleå fortsätter Låt oss Leva att organisera sittstrejker på gymnasieskolan varje fredag, trots försök till begränsningar från skolledningen. Låt oss Leva-Boden har också aktiviteter, på senaste tid främst kopplat till motståndet mot nazisternas försök att etablera sig i Norrbotten.
Målsättningen är att de tre lokalgrupperna ska anordna gemensamma protester mot S-förslagen den nionde juni, som en del av ”Segertåg” – den protestdag som Ung i Sverige har utlyst över hela landet.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!