Piteå-manifestation: ”Låt dem stanna”

2018-01-17 12:46:54

foto: Siri Kjerrulf
Upp emot 80 personer deltog i Piteå

”Låt dem stanna!” Under den parollen anordnade en rad lokala föreningar – Kultur i Centrum, Teater Vilja, Konstlängan och ABF tillsammans med ensamkommande ungdomar – en manifestation i Piteå den 13 januari.

Uppslutningen var på cirka 80 personer, vilket måste ses som en framgång mot bakgrund av det kalla vädret – 16 minusgrader.
Initiativtagare var Ali Haidari och Milad Ayoubi (som också arrangerade skolstrejken den 12 december på Strömbackagymnasiet). Förutom dem talade Miljöpartiet, Vänsterpartiet och från Rättvisepartiet Socialisterna Liv Shange Moyo.
Mellan talen lästes ett flertal dikter upp, tillsammans med sånger från kulturföreningen som var medarrangörer.

Ali Haidari levererade en målande analogi om styrkan i gemensam kamp och solidaritet:
– Ett finger är svagast, två fingrar är svaga, tre fingrar är lite starka, fyra fingrar är starkare, men med tummen är handen starkast! Vi blir endast starka tillsammans, varför gemensam kamp och motstånd är nödvändigt för att segra.
Liv Shange Moyo från RS hyllade ungdomarnas styrka, och betonade vikten av kamp. Hon kritiserade det nuvarande systemet, som inte bara är inhumant och omoraliskt, utan även även irrationellt. ■

”Stoppa utvisningarna till krig och förtryck”

I lördags samlades deltagare från nätverket Låt Oss Leva – Boden under parollen ”Stoppa utvisningar till krig och förtryck” för flygbladsutdelning i centrum. Flygbladsutdelningen var lyckad, hundratals fler bodensare har nåtts av budskapet och de krav som nätverket framför och många var intresserade av att själva bli aktiva eller på något sätt hjälpa till. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!