Politiska metoder på sandlådenivå

2010-08-25 16:07:46
Jag har genom åren varit med om desperata försök från det politiska etablissemanget som på olika sätt försökt få bort oss RS:are och Offensivförsäljare med allt från att vi saknar tillstånd till att under valkampanjer hävda att våra valstugor i olika sammanhang varit för stora och fula och inte passat in i stadsplaneringen. Men jag har aldrig blivit fysiskt stoppad eller psykiskt trakasserad under kampanjande eller tidningsförsäljningar. Aldrig tidi- gare, förrän nu, i Umeå där vår organisation och vår tidning har si­na nästan 40-åriga rötter.

Dessa trakasserier och blockeringar sker på Ålidhem Centrum under en antirasistisk kampanj mot Sverigedemokraterna som ställer upp i kommunvalet i Umeå. Det är inga rasister som ställer sig runt mig, följer efter då jag flyttar på mig el­ler vägrar att prata med mig då jag frågar vad de håller på med. Det är heller inga borgare som med provocerande, stora flin på sina läppar fortsätter under flera timmar.

Inte heller är det socialdemokrater som inte drar sig för att gå ut på det lilla torget på Ålidhem mellan nio och tio på kvällen, efter att de avslutat sina egna aktiviteter, när deras utsända “spioner” fått se mig återvända till torget. Det är heller inga vänsterpartister eller medlemmar från Socialistiska Partiet som vänder mig ryggen då jag ber dem sluta störa mitt arbete. Det är inte ens Kommunistiska Partiet som kommer med helt osakliga och osanna påhopp och inlägg i de diskussioner som jag har med Umeåborna.

Det är ledande personer i ett litet isolerat parti som kandiderar i kommunvalet i Umeå och landstingsvalet i Västerbotten, ett litet parti som bara existerar i Umeå, som nu med stulet parti- och tidningsnamn kandiderar på Rättvisepartiet Socialisternas rykte och respekt i staden.
Det så kallade Rättvisepartiet Socialisterna Enhetslista för jobb, mot nedskärningar, med namnkopian Offensiven på sin tidning, är de som i våras bröt med Rättvisepartiet Socialisterna (Offensiv) och vår international, CWI, och nu ägnar sig åt det här.

Metoder som hack-i-häl-förföljelse på det lilla torget, fysisk blockering genom att omringa mig och därmed förhindra mig att ta kontakt med de förbipasserande och informera om behovet att bemöta sd:s rasism och högerpolitik i valet, såväl i Umeå som på riksplanet, är helt främmande för Rättvisepartiet Socialisterna och långtifrån den anda som marxister jobbar i.
Detta organiserade sabotagearbete måste avslöjas och visar på denna lilla politiska grupps politiska urspårning.

Om ribban på avhopparnas nivå inte är högre än kanten på en sandlåda så är det lätt att undvika att snubbla och i­stället bara kliva över den. Vilken politisk riktning man än valt så trodde jag inte detta om före detta kamrater. Det är bara en tidsfråga innan de avslöjat sig själva både vad gäller sin politiska högerkurs (läs enskild artikel) samt metoderna de använder sig av.

Johannes Lundberg har stoppat Sve­rigedemokrater i Piteå och anordnat skolprotester i Göteborg. Nu bor han i Umeå och kampanjar för Rättvisepartiet Socialisterna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!