
På klubben kan man för några tusenlappar köpa sig exempelvis en ”erotisk helkroppsmassage” och tjejerna som arbetar på klubben berättar på hemsidan utförligt om hur de ”hoppas på att få tillfredställa dig ordentligt”. Det är uppenbart att klubben förmedlar en syn på kvinnor som varor som kan köpas och att det endast är mannens sexualitet som ska tillfredsställas.
Klubben har flera gånger tidigare råkat ut för protester och blockader. Ofta har aktivisterna hindrats att demonstrera av polis eller väktare, men på andra håll finns det exempel på porrblockader som har gett resultat. Elevkampanjen drev exempelvis år 1999 en kampanj mot strippklubben Afrodite i Umeå, vilket ledde till att klubben fick stänga.
På Club Privé tjänar tjejerna, enligt en person som säger sig ha arbetat på klubben, bara runt 10 procent av pengarna de drar in, medan det är klubbens (manliga) ägare som plockar ut vinsten. Grunden för att porr- och sexindustrin upprätthålls ligger i att män kan tjäna storkovan på kvinnors kroppar. Den illegala sexindustrin omsätter varje år mer pengar än världens samlade militärbudgetar, vilka omfattar 5-7 biljoner USA-dollar (40-60 biljoner kronor). Varje år blir 600 kvinnor och barn offer för människohandel enbart i Sverige.
Att avskaffa den kvinnoförtryckande sexindustrin kräver givetvis att kvinnor tar strid mot sexismen. Men den senaste tiden har det även startats projekt som syftar till att ändra sexkö-pande mäns inställning. Prostitutionsenheten i Stockholms stad söker nu pengar från Socialstyrelsen för att söka upp sexköpare och motivera dem att söka hjälp. Männen erbjuds samtal genom projektet KAST (Köpare av sexuella tjänster) som funnits i Göteborg sedan 1997 och nu startats upp även i Stockholm och Malmö. Rådgivningen inom KAST är kostnadsfri och anonym.
AnnaMaria Berggren Ericsson
Porrblockad 25 februari
Samling kl 20.30,
T-bana: Tekniska Högskolan mot uppgång Körsbärsvägen