Portugal: Offentliganställda demonstrerade mot regeringen

2010-02-10 16:54:44
Offentligt anställda tog till gatorna på fredagen den 5 februari mot nya planerade attacker från regeringen i Portugal. 50 000 arbetare deltog i protesten, enligt fackförbundet CGTP som utlyst demonstrationen. Sjuksköterskorna – som förra veckan avslutade en 3-dagars militant strejk för bättre löner med en marsch på 15 000 personer i Lissabon – deltog i stort antal i denna strejk tillsammans med lärarna i FENPROF och kommunanställda arbetare (STAL & STML).
Dagen före den fackliga demonstrationen var även 30 000 elever och studenter i hela landet ute i protest mot skolreformer och avgifter.
CGTP uppmanar till lokala aktioner under denna månad, med strejker och demonstrationer i flera städer och på flera arbetsplatser.
Jonas Raposeiro
CWI Portugal

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!