Pressmeddelande: Rannebergsbadet och Hammarbadet räddade!

2013-10-10 15:46:26
Igår meddelade P4 att pengar skjuts till för att hålla Rannebergsbadet öppet för allmänheten och för att hindra stängning av Hammarbadet.

På TV4-nyheterna i morse berättades att de stora protesterna fått majoriteten i kommunen att skjuta till pengar, totalt fyra miljoner kronor, för att hålla baden öppna till och med 2014. Definitivt beslut om detta fattas nästa onsdag.

Så snart nyheten om stängningen av Rannebergsbadet kom svarade Rättvisepartiet Socialisterna med att organisera en demonstration utanför Rannebergsbadet den 25 september. 

100 personer slöt upp för badet. Anna Johansson (S) pressades av demonstranterna när hon försökte försvara stängningen. Hon sa att det inte fanns pengar till verksamheten för att dagen efter gå ut och kritisera protesterna eftersom det finns för många bad- och gymanläggningar i stadsdelen. 

Kristofer Lundberg, Rättvisepartiet Socialisterna, besvarade detta med att peka på att det är politiska beslut som har skapat det påstådda underskottet och att pengar kan skjutas till. 

I P4 pekade Kristofer Lundberg även på den låga simkunnigheten i stadsdelen och behovet av friskvård för att förbättra folkhälsan. Den 4 september samlade RS till stormöte på Hammarkullens Folkets Hus för att ta initiativ till protester till försvar av det hotade Hammarbadet. 100 Hammarkullebor deltog på mötet som beslutade om demonstration och ockupation vilket meddelades de styrande politikerna.

Protesterna har uppenbarligen pressat politikerna och gårdagens meddelande om att mer pengar skjuts till bekräftar Kristofer Lundbergs argument mot Anna Johansson, det finns pengar.

Idag samlar man till en demonstration i Hammarparken kl 17.00 för att kräva en upprustning av Hammarbadet, som är i behov av renovering. Att politikerna tvingats backa är ett bevis på att protesterna lönat sig, och de måste nu fortsätta tills besluten är fattade och Angereds två gym- och simanläggningar är räddade. – Vi kan nu fira Hammarbadets 40 års jubileum som planerat, avslutar Kristofer Lundberg.

Kontakt: Amer Mohammed Ali 0760-946391 Kristofer Lundberg 0735-012137

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!