Pride i Jerusalem hotas av extrema högergrupper

2006-11-08 14:44:29
Den Pride-demonstration som ska genomföras 10 november i Jerusalem hotas av både reaktionära judiska grupper och extrema islamister.
Bakom kampanjen mot årets Pride står anhängare till Meir Kahane, som innan han dödades bildade terrororganisationen Judiska försvarförbundet, och Ra’am-Ta’al, en islamistisk grupp.
Tillsammans har dessa grupper tapetserat Jerusalem med affischer vars budskap ”Judar och araber: delta inte i den smutsiga marschen” talar sitt eget tydliga och farliga språk.
Dessa grupper har dessutom gjort en gemensam kampsång som varnar för att blod kommer att flyta om Pride blir av.
Kahanes anhängare har dessutom hotat med ”ett heligt krig” mot de som deltar.
Egentligen är det otroligt att dessa två grupper kan gå samman. De som följer Kahane i spåren vill med våld fördriva alla med arabiskt ursprung (palestinierna) från Israel, medan Ra’am-Ta’al, är en grupp som främst har stöd från palesestinier som bor i Israel.
Tyvärr har HBT-rörelsens borgerliga ledning hukat inför reaktionärernas kampanj.
Istället för en Pride-demonstration i Jerusalem vill de bara genomföra en kommersialiserad Pridefestival i Tel Aviv, en stad där homofobin inte är lika utbredd.
Men att ställa in Pride-demonstrationen i Jerusalem vore en eftergift, som bara gynnar fas-cister och islamister.
Maavak Sotzialisti (CWI i Israel) mobiliserar till Pride i Jerusalem, en stor demonstration är bästa svaret på homofobernas reaktionära kampanj.

Shahar Benhar
Maavak Sotzialisti
(CWI i Israel)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!