Protest mot gripanden utanför Israels ambassad

2011-11-09 18:22:44

foto: Lina Thörnblom
2:a ambassadsekreterare Zev Oren tar emot protesten.

Måndagen den 7 november protesterade aktivister från Rättvisepartiet Socialisterna i Stockholm i likhet med aktivister i många länder utanför Israels ambassad mot gripandet av Paul Murphy och de andra 26 Ship to Gaza-aktivisterna som den 4 november kidnappades på internationellt vatten av israeliska flottan.
21 av de 27 aktivisterna är fortfarande fängslade i skrivande stund (tisdagen den 8 november). Enligt israelisk lag ska aktivisterna ställas inför en domare inom 72 timmar, men alla har fortfaran­de inte fått göra det. Det finns ett beslut om utvisning av aktivisterna, men ingen tidpunkt för genomförandet är fastslagen. Som en konsekvens av detta fortsätter de att hållas fängslade.
Protesten riktades även mot den behandling de fängslade har utsatts för av den israeliska kriminalvården, de har till exempel hållits isolerade och förnekats sömn på grund av starkt ljus ­dygnet runt.
Ett protestuttalande lämnades över till personal på Israels ambassad, med krav på ett omedelbart frigivande av de fängslade aktivisterna, ett slut på trakasserierna och ett återlämnande av de kapade båtarna med deras humanitära last.

Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!