Protester mötte migrationsminister Billström (M) i Boden

2010-06-09 14:55:35
Den 8 juni besökte migrationsminister Tobias Billström (M) Boden.

Asylrörelsen i Norrbotten hade mobiliserat till en demonstration, med cirka 50 deltagare. De ropade talkörer som ”Flyktingpolitik på Billströms vis – barnen jagas av polis”.
När demonstrationen närmade sig Lärcent­rum, där Billström deltog på ett möte, sprang han skrämt in i byggnaden. När demonstranterna ut­anför bad att få träffa ministern, vägrade han och for istället till Migrationsverket.

De som protesterade åkte också till Migrationsverket, satte sig i receptionen och krävde att få träffa ministern. Till slut fick Asylrörelsens talespersoner, Johanna Evans och Gafour Abbasneyad, träffa ministern i fem minuter.
Johanna Evans frågade vad Billström anser om de omänskliga flyktingförvaren.
– Vad tycker du då om brottslingar som sitter i fängelse? svarade Billström.
Det är en skandal att Billström liknar flyktingar vid brottslingar!
Asylrörelsen i Norrbotten kommer att fortsätta att ta kampen för ett åter­införande av asylrätten.
RS Norrbotten

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!